skip to Main Content
Contact |

De gemeente Dijk en Waard is gestart met het ontwikkelen van een gebiedsvisie voor het gebied langs het kanaal waar Langedijk en Heerhugowaard samenkomen. Meer informatie kunt u vinden op de website van het kanaalpark en in het document Gebiedsvisie Grenzeloos Dijk en Waard  

Er zijn inmiddels twee online-bijeenkomsten gehouden waarbij bestuurders en werkgroepleden van de bewonersvereniging aanwezig zijn geweest. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn verhalen en ideeën uitgewisseld. Vervolgens is in de tweede bijeenkomst dieper ingegaan op de ideeën voor de verschillende verhaallijnen en een basis gelegd voor het uitvoeringsplan.

De meeste deelnemers waren afkomstig uit Langedijk. Er is van alle kanten benadrukt dat mooie plannen gemaakt kunnen worden, maar dat de bewoners zoveel mogelijk de natuurlijk omgeving en rust in het Oosterdelgebied en het woongebied willen bewaren.

De concept gebiedsvisie is inmiddels vrijgegeven voor inspraak. Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen reageren tot en met 30 april. U kunt op de website van het kanaalpark reageren.

Het bestuur van de bewonersvereniging heeft inmiddels een reactie gemaakt. Wij hebben deze reactie opgenomen in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders. De bijgevoegde reactie kunt u gebruiken bij het formuleren en inzenden van uw reactie.  Op de website van het kanaalpark kunt u klikken op ‘reageer op de visie’. Nadat u uw gegevens hebt ingevuld en een paar vragen hebt beantwoord komt u bij de Tops en Tips. Bij de Tips kunt u bijvoorbeeld met als onderwerp ‘instandhouden erfgoed en woongenot’ de tekst uit de bijlage geheel of gedeeltelijk inkopiëren of natuurlijk uw eigen reactie schrijven.

Via de website kunt u zich ook aanmelden voor het bijwonen van de online informatiebijeenkomst op woensdagavond 13 april. Ook kunt u op 19 en 26 april van 16.00 tot 18.00 uur voor meer informatie binnenlopen in het Havenkantoor van Broekhorn.

Back To Top