Gesprek met areaalbeheerder

Heeft u vragen, op- of aanmerkingen betreffende het Rijk der Duizend Eilanden neem dan contact op met het secretariaat.

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief


Gesprek met areaalbeheerder groen gemeente Langedijk, 05-03-2019

Jaarlijks groenonderhoud in het Duizend Eilandenrijk.
Uitgangspunt van het onderhoud in het gebied is een natuurlijke uitstraling van het openbaar groen. Door dit uitgangspunt heeft het gebied haar huidige aantrekkelijke uitstraling. De beheermaatregelen zijn daarop afgestemd. lees hier verder.

Gesprek met wethouder Langedijk, 17-12-2018

Kort verslag van de bijeenkomst van BGO, de heren Barsingerhorn, Dekker en Wouda, met wethouder Nils Langedijk.
lees hier verder

De gemeente heeft i.o.m. BGO een AED geplaatst op de Grasmus, 03-09-2018

Sinds vandaag is op de Grasmus 9 een AED in werking gesteld door de gemeente Langedijk. Hiermee heeft ons gebied een complete dekking. Samen met de AED op de Meeuw 1 voldoet de gemeente aan de 6 minuten bereikbaarheid eis van hartslagnu.nl

Kruising Lepelaar/Rietgans dicht, 09-07-2018
In verband met de verplaatsing van het rioolgemaal moet de straat op de kruising Lepelaar/Rietgans opengebroken worden. De werkzaamheden vinden plaats van 16 juli tot en met 18 juli.

Sluis Rustenburg vaker open! , 28-03-2018
Met ingang van 16 april bedienen vrijwilligers door de week de sluis bij Rustenburg.
lees hier verder


SLUIS IN BROEK OP LANGEDIJK EEN MAAND DICHT!
, 21-02-2018
lees hier verder

Bomenkap in "het Rijk", 23-11-2017

In het Oosterdelgebied is in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de kwaliteit en veiligheid van de bomen (VTA-inspectie). Uit dit onderzoek is gebleken dat verspreid over het hele gebied 149 bomen ziek of dood zijn. Het is er ons erg aan gelegen om het bomenbestand in het Oosterdelgebied gezond te houden. Wij willen daarom deze zieke en dode bomen dan ook zo snel mogelijk kappen. Formeel moet voor het kappen van bomen in dit gebied een kapvergunning worden aangevraagd. Omdat de meeste bomen dood zijn - en zo wie zo gekapt moeten worden -, laten wij dit nu achterwege en doen in plaats daarvan deze melding.
Met vriendelijke groet, N. (Nico) Blom | Werkvoorbereider Groen | OW Realisatie ( +31 (0)226 334433 | n.blom@gemeentelangedijk.nl
blom

BROEK OP LANGEDIJK - Woensdagmiddag 08-11-2017 is op de T-Splitsing van de Reiger/Lepelaar in Broek op Langedijk een fietsster aangereden.

fieser
De bedrijfswagen gaf de fietsster geen voorrang met een botsing tot gevolg.

De fietsster is meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Op dinsdag 07-11-2017 heeft er exact op hetzelfde kruispunt ook een ongeval plaatsgevonden. 


Mercedes geeft Opel-busje geen voorrang!
07-11-2017

te waterltpmer

Op de kruising Lepelaar-Reiger heeft op 7 november jl. een aanrijding plaats gevonden waarbij een rood busje te water is geraakt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en kwam iedereen met de schrik vrij. Wel moest een lantaarnpaal het ontgelden.In het weekend daarvoor is in de bocht van de Lepelaar t.h.v. nummer 34 een auto rechtdoor gereden en heeft een CAI kastje en een lantaarnpaal omver gereden.

Het wordt tijd dat de gemeente een besluit neemt om de weg aan te passen voor een 30 Km zone of terug naar 50 Km weg waarna de politie kan handhaven op snelheid.